Hvordan finder jeg ud af, hvilket regnskabsprogram jeg skal vælge?

Regnskab? Puha, det lyder kedeligt og tidskrævende, men ikke mindst meget vigtigt! For at sikre, at ens virksomhed er sund og rask og har mulighed for fremtidig vækst, bliver man nødt til at vide, om den fundamentale del af virksomheden er stabil, og dette kræver lige netop, at man fører regnskab. Nogle vælger at gøre dette i Excel, ja nogle endda i papirform, men det er hundrede gange nemmere at gøre det gennem et digitalt regnskabsprogram som for eksempel Dinero eller Billy. Begge disse regnskabsprogrammer er gratis at benytte sig af, så hvorfor ikke udnytte dette?

To muligheder, men hvilken skal jeg vælge?

Så er det, at vi kommer til situation, hvor det er Dinero vs Billy, hvad er egentlig bedst? Både Dinero og Billy tilbyder en fremragende digital løsning, som kan opfylde langt de fleste krav for mindre virksomheder, og derfor anbefaler vi, at man bør afprøve begge programmer, før man vælge en. De har begge mange ligheder som blandt andet brugervenlighed, hjælp til bogføring, gratis fakturering. Men med det sagt, er der også mange funktioner, som kun er tilgængelig, gennem den gratis version, hos Dinero. Dette er selvfølgelig ligegyldigt, hvis man vælger at gå med en opgraderet version, da prisforskellen blandt de to proversioner hos henholdsvis Dinero og Billy kun er på 2 kr. I sidste ende handler det nok blot om personlig præference!

Hvis du er meget i tvivl, kan du blandt andet læse forskellige anmeldelser på nettet, både som kommentarer, men også videoer. Det giver helt klart et bedre indblik, da du får lov at se de to programmer med nye øjne.

Revidering af regnskab

Når du har besluttet dig for, hvilken af de to regnskabsprogrammer, du skal vælge, er det næste trin at overveje, om du har brug for en revisor. En revisor står for at revidere dit regnskab, så du ikke komme til at betale for meget eller for lidt i skat og moms, da dette kan hænde. Ved for meget betalt glipper du penge, som kunne have været brugt i investering, og hvis du betaler for lidt, vil du pludselig få et uventet smæk – ikke optimalt. Derudover er en revisor også vældig god til at bruge som virksomhedens sparringspartner, da han vil kunne se, hvor virksomheden kan optimere sin økonomi og dermed skabe et bedre cashflow, hvilket er en af de vigtigste faktorer for din virksomhed, da det er grundlaget for fremtidig vækst.

En revisor behøver ikke at være særdeles dyr, men husk på, at en revisor også sparer, og dermed tjener, din virksomhed mange penge på det lange løb.

 

Related Post