IT sikkerheds- og udstyrstips for start-ups

Hacker

Hvis du går og overvejer at starte en virksomhed op eller er du en entreprenør med store planer? Så er dit IT udstyr- og sikkerhed en topprioritet, når du skal starte og etablere dig selv.

Internettet kan være et meget farligt sted, især når det kommer til noget, hvor penge er involveret. Du vil nok gerne få en god og hurtig start, hvor du investerer en masse penge, men dette kan være farligt. Små eller nystartede virksomheder er et nemt mål for cyberangreb og hacking.

Start med ordentligt og sikker udstyr

En ordentligt computer, med et antivirus program er en rigtig god start. Derudover kan du med fordel også sørge for at betale for ekstra daglig back-up – både af alt du har på din PC, men også din hjemmeside. Next step er en ordentlig mobiltelefon. Denne skal optimalt kunne snakke perfekt sammen med din computer, og ligeledes tage daglig back-up. Husk desuden at det er en dyr affære at ødelægge din telefon, især i starten af ens iværksætter-rejse, kan det være ødelæggende at skulle bruge 3-5000 kr. på en ny telefon. Sørg derfor at beskytte din telefon med et ordentlig mobilcover. Nogle nøjes med panserglas, men et ordentligt mobilcover er altså meget bedre, fordi det også beskytter hjørner.

Brug besværlige kodeord

Vi har en tendens til altid at bruge samme kodeord til vores forskellige enheder, men dette kan være farligt. Hvis du overvejer at blive selvstændig, så står du også med ansvaret for alle din virksomheds data og finans.
Du bør derfor sikre dig, at dine kodeord er forskellige på diverse platforme og besværlige at gætte. Fx Mathias123 er ikke et specielt sikkert kodeord, hvis du hedder Mathias. Prøv istedet en kombination af dit navn med noget tekst fra en af din ynglings sange. På den måde er det lettere for dig at huske, men en hacker ville have svært ved at gætte det.

Hvordan kan hackere narre dig?

Der er mange forskellige måder hackere kan narre dig på, hvis de får fat i din IP-adresse eller andet information. Det kan fx være igennem “phishing”. Dette er et fænomen, hvor hackere udgiver sig for at være andre, med det formål at få fat i dine personlige virksomheds oplysninger. Dette er selvfølgeligt ikke en skæbne som du ville ønske, men hvis du befinder dig i den, er der hjælp og rådgivning at hente. Du kan find hjælp til IT-løsningen her.

Brug VPN

VPN står for virtuelt privat netværk og er den bedste måde at sikre dig selv imod fare på internettet.

Normalt når vi går på internettet har vi en IP-adresse, der lagres på de hjemmesider vi besøger. Dette kan være en måde hvorpå hackere kan få dine oplysninger og potentielt adgang til din computer.
VPN vil vætte en stopper for denne proces. Istedet for at din information er let tilgængelig på hjemmesider som du besøger, så vil VPN kryptere din data, så hackere ikke kan bruge den imod dig.

Den laver forskellige punkter i deling af dine data, når du er på internettet, hvilket sikre dig en sikker adgang til internettet.

Related Post