Fordelene ved en enmandsvirksomhed

Kvinder der arbejder

Der er mange fordele ved at have en enmandsvirksomhed. Ofte betyder det godt nok, at omsætningen aldrig kan blive helt så stor som i en virksomhed med flere medarbejdere, men til gengæld er der så meget andet, som er meget nemmere. Hvis du går og overvejer, om det kan betale sig at oprette en virksomhed og kaste dig ud i livet som selvstændig på egen hånd, så læs med her.

Mand der arbejder på stranden

Mulighed for stor fleksibilitet

Når du ejer en enmandsvirksomhed, er der næsten ikke grænser for, hvor fleksibel du kan være. Det er kun dig selv, der sætter grænserne for, hvornår, hvor og hvordan du vil arbejde. Du kan for eksempel let skifte hjemmekontoret ud med en strand, eller du kan hygge med familien i løbet af dagen og arbejder sent om aftenen i stedet.

Der er også god mulighed for at være på farten, og du skal ikke tænke på en masse medarbejdere, som har brug for, at du er til stede på kontoret. Ofte vil en enmandsvirksomhed faktisk ligefrem blive styrket af, at du henter inspiration rundt omkring. Hvis du savner selskab, kan du jo altid tage din firbenede ven med, for den slags bestemmer du helt selv. Bare husk en rampe til bilen, så han selv kan komme ind og ud, og så er I klar til en produktiv dag præcis dér, du gerne vil hen.

Hund

Færre omkostninger i hverdagen

Det er typisk en hel del billigere at have en enmandsvirksomhed end en virksomhed med medarbejdere. Det giver selvfølgelig meget god mening, for der er jo ikke nogen, som skal have løb ud over dig selv. Så sparer du også alle medarbejdergoderne væk – for eksempel kaffe, firmafester og eventuelle forsikringer.

Ud over omkostningerne forbundet med at have medarbejdere, sparer du også ofte penge i forhold til husleje. Med en enmandsvirksomhed vil du ofte kunne arbejde hjemme, og hvis ikke er der stor sandsynlighed for, at du kan finde et andet alternativ, som er langt billigere end at leje en stor kontorbygning. Dermed vil du hurtigere mærke, når sin omsætning stiger, fordi du ikke har en masse driftsomkostninger, der konstant skal dækkes. Det giver bare ro i sjælen på en helt anden måde.

Related Post