Få mere fleksibilitet i din håndværkervirksomhed – hyr vikararbejdsmænd

Er det lidt varierende, hvor mange arbejdsopgaver I får ind i din håndværkervirksomhed? Og vil du gerne have større mulighed for at være fleksibel i denne sammenhæng? Så kan det være en god idé at overveje at hyre vikarer ind som arbejdsmænd i travle perioder, hvor de fastansatte medarbejdere ikke helt kan løfte byrden. Således har man nok arbejdskraft i travle perioder, men man slipper for at skulle betale løn til flere medarbejdere, end man har råd til i de mere stille perioder.

Lav en god aftale med et vikarbureau

Vil man gerne have mere fleksibilitet i sin arbejdsstyrke, så man i højere grad kan tilpasse sine lønudgifter til efterspørgslen på sin virksomheds arbejde, kan en aftale med et vikarbureau give god mening. Dermed kan man have en mindre gruppe af faste medarbejdere ansat, der kan løse opgaverne det meste af tiden.

Hvis der så på et tidspunkt kommer et tilbud om, at håndværkervirksomheden kan udføre en større opgave, som der egentlig ikke er helt nok medarbejdere til, behøver man ikke sige nej. I stedet kan man bare hyre vikarer ind, der kan hjælpe i perioden, hvor virksomheden er spidsbelastet.

https://norstaff.dk/arbejdsmaend-m-k/ kan man blive klogere på deres vikararbejdsmænd, og hvilke muligheder de tilbyder. Hos mange vikarbureauer, kan man ofte bare give besked om, hvilken type og hvor mange vikarer man har brug for. Herefter sørger bureauet så for, at vikarerne møder op, hvor de skal på det aftalte tidspunkt og i den aftalte påklædning.

Vær opmærksom på, om der er andre regler ved vikarer

Arbejdskraft fra vikarer fungerer selvfølgelig lidt anderledes end arbejdskraften fra egne medarbejdere. Man kender sandsynligvis ikke vikarerne så godt, så man er måske ikke helt sikker på, hvad man kan forvente af dem.

Samtidig skal udgiften til vikarernes løn sandsynligvis også skrives ind i regnskabet på en anden måde end udgiften til de faste medarbejderes løn. Hvis man ikke føler, at man har helt styr på alt det med regnskaber osv. i virksomheden, kan man finde hjælp på https://erhvervsstyrelsen.dk/.

Selvom der måske er lidt ekstra ting, man skal tage højde for, hvis man hyrer vikarer ind, kan det dog i høj grad medvirke til fleksibilitet og give nogle muligheder, man måske ikke ellers ville have haft.

Related Post