Dette skjulte gebyr kan koste din virksomhed op til  5000 kroner

Når det kommer til at starte virksomhed i Danmark, så er der en del gebyrer, man skal betale. Advokaterne hjælper dig med at stifte selskabet, og det koster et par tusind til dem samt et gebyr til erhvervsstyrelsen. Herefter skal du have en erhvervsbank – også kaldet erhvervskonto. Det er her, at folk glemmer at sammenligne muligheder. Dette kan skyldes, at man allerede er privatkunde i en bank og tror, at ens virksomhed skal have bankkonto i samme bank. Dette er ikke tilfældet, og i denne artikel zoomes der ind på, hvordan du kan spare en masse penge, når du skal have en erhvervskonto.

 

Mange penge at spare på gebyrer

Prisen på en erhvervskonto kan svinge meget, fordi der er en del banker i Danmark. Den dyreste bank tager op til 5000 kroner for oprettelsen, mens den billigste tager 0 kroner i oprettelse. Hvad kan dette skyldes, og hvordan kan du få den billigste erhvervskonto? Dette besvarer vi længere nede. Vælger du den billigste bank, så ville du altså potentielt spare op til 5000 kroner.

 

Bankerne skal kende deres kunder, og derfor skal de også kende din virksomhed. Her skal de stille en del spørgsmål og lave en del baggrundsarbejde, før de kan få lov til at have dig som kunde. Afhængig af branche skal de stille forskellige spørgsmål og i forskellige dybder. Der er visse brancher med højere risiko for bankerne, hvorfor de selvfølgelig er påpasselige. Alt dette koster penge for banken, fordi de skal have en medarbejder eller flere medarbejdere på din sag. Dette er i hvert fald nogle bankers forklaring på, hvorfor det er så dyrt i oprettelse.

 

Ud over disse gebyrer for oprettelse, kan du komme ud for at skulle betale et månedligt gebyr (en form for abonnement) samt et årligt kortgebyr. Disse svinger også rigtig meget fra bank til bank, men generelt kan der siges, at abonnementet koster et par hundrede kroner om måneden, hvor kortgebyret ikke er eksisterende i mange danske banker.

 

Ønsker du at have en erhvervskonto i en dansk bank, bør du læse mere ved at klikke på linket i starten af denne sektion. Der vil du kunne finde en stor sammenligning af priserne på erhvervskonti samt anmeldelser af dem.

 

Udenlandske banker kan også være svaret for mange, hvis man virkelig ønsker at spare penge (med lidt besvær selvfølgelig). De mest kendte udenlandske banker og pengeinstitutter er selvfølgelig Revolut og TransferWise (nu kendt som Wise efter deres rebranding). Deres gebyrer er ultra lave, og det meste er gratis. Det er muligt at drive en virksomhed uden at skulle opgradere ens konto, men man kan selvfølgelig mere, hvis man betaler for det. En udfordring med en udenlandsk erhvervskonto er, at det ikke er ligetil at få den som NemKonto.

 

NemKonto

Som virksomhed skal du have en NemKonto tilknyttet. Det samme gør sig gældende for privatpersoner, og du har allerede en. Det er den, du modtager din løn, SU og offentlige ydelser på. En virksomhed kan også få penge tilbage fra det offentlige samt andre parter, hvorfor en NemKonto er påkrævet. Du kan læse mere om NemKonto for virksomheder her.

 

I en dansk bank kan du hurtigt skifte NemKonto. Skal du have NemKonto i udlandet, skal du udfylde en formular, printe den, underskrive den og sende den med fysisk post til NemKonto. Det er en lang og gammeldags proces.

Related Post