Hvad er C5?

C5 er et gammelt regnskabsprogram, som ikke længere bliver udviklet af Microsoft. C5 Navision er en af versionerne af C5 programmet. Microsoft besluttede at stoppe udviklingen af C5 Navision og C5 og i stedet fokusere på udviklingen af et lignende program, som har en langt større kundegruppe. Det er Navision, som senere kom til at hedde Dynamics NAV og Dynamics 365 Business Central. C5 Navision og Navision er ikke det samme program, men i en kort periode har C5 programmet heddet Navision C5.

C5 Navision og C5 er kun udviklet til det danske marked, og har kun dansk som sprogmulighed. Derimod har Navision flere sprogmuligheder, bl.a. engelsk, tysk, fransk, spansk mv. og har derfor en langt større kundegruppe.

Men hvad er C5 så, og hvem bruger det?

Mange danske virksomheder anvender stadig C5 programmet i sin virksomhed. Men man kan ikke længere købe nye versioner af programmet, og Microsoft frigiver heller ikke længere opdateringer til de nuværende programmer. Microsoft anbefaler i stedet, at man investerer i et nyt Microsoft program til sit bogholderi, lagerhåndtering mv. Her er Microsofts anbefaling programmet Dynamics 365 Business Central. Det hed tidligere Dynamics NAV og før det Navision.

Hvis din virksomhed har et C5 program i dag, så vil de fleste virksomheder kunne bruge investeringen i det gamle C5 program, når de skal købe licenser til det nye Microsoft program. Microsoft tilbyder nemlig kunder, der har en aktiv licensværdi at bruge den sum penge på køb af licenser til Business Central.

Hermed vil de fleste virksomheder undgå at bruge penge på at købe et nyt Microsoft program. Det er individuelt om man har en licenssum eller ej hos Microsoft. Men det kan en certificeret Microsoft partner undersøge for dig. Du skal blot kontakte en Microsoft ERP partner.

C5 har også sine begrænsninger

C5 programmet har en række begrænsninger i dag for flere virksomheder. Det har et loft i forhold til databaseplads og der er begrænsninger på hvor mange regnskaber, man kan have i programmet. Desuden fungerer programmet kun på dansk.

Ikke mindst bliver programmet ikke længere opdateret af Microsoft, og derfor vil der med tiden komme udfordringer for virksomheder, der stadig anvender C5. Med tiden vil programmet formodentligt ikke længere være kompatibel til andre programmer eller Windows styresystemet, eller man vil måske løbe tør for databaseplads i programmet.

Desuden kan man ikke arbejde i programmet på andre sprog end dansk, og det giver begrænsninger hvis man som virksomhed har vækstplaner og vil have afdelinger, der også skal anvende C5 programmet, i andre lande.

Få opdateret med Dynamics 365 Business Central

Når man vælger et Dynamics 365 Business Central vil man få et opdateret program, som Microsoft konstant udvikler nye funktioner til. Microsoft har desuden løftet den teknologiske platform på Business Central, så programmet blandt andet kan åbnes i en browser eller en app. Det gør arbejdet nemmere, og man undgår fx at have programmet installeret. Det gør det også nemmere at tilgå for medarbejdere, der ikke sidder ved en computer på kontoret hver dag.

Related Post