Virksomhed start-up og sikkerhed

Hacker

Hvis du går og overvejer at starte en virksomhed op eller er du en entreprenør med store planer? Så er din internet sikkerhed en topprioritet, når du skal starte og etablere dig selv.

Internettet kan være et meget farligt sted, især når det kommer til noget, hvor penge er involveret. Du vil nok gerne få en god og hurtig start, hvor du investerer en masse penge, men dette kan være farligt. Små eller nystartede virksomheder er et nemt mål for cyberangreb  og hacking.

Denne artikel vil komme ind på nogle af de forskellige ting du kan gøre for at sikre dig imod cyberangreb på din virksomhed.

Brug besværlige kodeord

Vi har en tendens til altid at bruge samme kodeord til vores forskellige enheder, men dette kan være farligt. Hvis du overvejer at blive selvstændig, så står du også med ansvaret for alle din virksomheds data og finans.
Du bør derfor sikre dig, at dine kodeord er forskellige på diverse platforme og besværlige at gætte.
Fx Mathias123 er ikke et specielt sikkert kodeord, hvis du hedder Mathias. Prøv istedet en kombination af dit navn med noget tekst fra en af din ynglings sange. På den måde er det lettere for dig at huske, men en hacker ville have svært ved at gætte det.

Hvordan kan hackere narre dig?

Der er mange forskellige måder hackere kan narre dig på, hvis de får fat i din IP-adresse eller andet information. Det kan fx være igennem “phishing”. Dette er et fænomen, hvor hackere udgiver sig for at være andre, med det formål at få fat i dine personlige virksomheds oplysninger. Dette er selvfølgeligt ikke en skæbne som du ville ønske, men hvis du befinder dig i den, er der hjælp og rådgivning at hente. Du kan find hjælp til IT-løsningen her.

Brug VPN

VPN står for virtuelt privat netværk og er den bedste måde at sikre dig selv imod fare på internettet.

Normalt når vi går på internettet har vi en IP-adresse, der lagres på de hjemmesider vi besøger. Dette kan være en måde hvorpå hackere kan få dine oplysninger og potentielt adgang til din computer.
VPN vil vætte en stopper for denne proces. Istedet for at din information er let tilgængelig på hjemmesider som du besøger, så vil VPN kryptere din data, så hackere ikke kan bruge den imod dig.

Den laver forskellige punkter i deling af dine data, når du er på internettet, hvilket sikre dig en sikker adgang til internettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *